Starych potraw smak

Za „Udka faszerowane kaszą kuskus i warzywami” Towarzystwo Kultury i Rozwoju Wsi Harta otrzymało wyróżnienie w kategorii dania mięsne na XXIV edycji konkursu „Starych potraw smak
i urok”. Impreza odbyła się w niedzielę 9 czerwca 2019 r. na stadionie sportowym w Błażowej. Oprócz dania konkursowego nasze stoisko oferowało: serniki, placek ucierany z wiśniami, szarlotkę, placek kruchy z truskawkami, piernik, chleb domowy ze smalcem i ogórkami, proziaki z masłem czosnkowym, rogale z marmoladą.
Dziękujemy dyrektorowi GOK w Błażowej Panu Andrzejowi Wróbel za zaproszenie oraz tym wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko i kosztowali przygotowane smakołyki.
Kapela” Dynowiane” z Dynowa zagrała krótki koncert przy naszym stoisku, co było dla nas bardzo miłe, DZIĘKUJEMY!!!

Tekst i zdj. Maria Pałac

Góra